Manichiură-Pedichiură

Este un domeniu în care pot activa persoane care doresc să ofere servicii de înfrumusețare la standarde profesionale și să obțină calificare în domeniu. Printre responsabilitățile acestei meserii se numără: Primirea clienților care trec pragul salonului. Informează clienții asupra programului de funcționare, a altor prestații din centru. Efectuează la cel mai înalt standard profesional activități specifice calificării: manichiura, pedichiura, scoaterea bătăturilor și pedichiura, pictura unghiilor, aplicare de unghii false, etc.

Lucrător comercial

Un lucrător comercial este în primul rând responsabil cu vânzarea produselor comercializate de către firma, însă acesta este doar componenta finală a acestei munci! Un lucrător comercial are deasemenea responsabilități precum  asigurarea mărfii necesare pe raft, el ordonează rafturile pe categoriile de produse, actualizează etichetele în funcție de preț, înlocuiește etichetele deteriorate, asigura igiena rafturilor (înlătură produsele deteriorate ce pot afecta igiena raionului, arunca ambalajele produselor aflate pe raft), verifica zilnic termenul de valabilitate al produselor, realizează comenzile pentru produsele ce urmează a fi expuse la raft, oferă relații clienților despre marfa expusa.

Agent de pază

Munca unui agent de paza este de a proteja proprietatea și/sau persoanele. Printre responsabilitățile unui agent de pază se numără monitorizarea căilor de acces într-o clădire astfel încât sa împiedice persoanele neautorizate sa intre în clădire și sa oprească pe oricine înstrăinează bunurile organizației respective. Mai poate fi însărcinat cu inspecția periodica a clădirilor sau bunurilor, protecția acestora împotriva furtului, avariei, dezastrelor naturale, sa înregistreze și sa identifice persoanele care intra în clădire, precum și bunurile și articolele introduse în clădire – sa verifice documentele mașinilor și altor mijloace de transport care intra în incintă,  sa opereze sistemul de securitate electronic, sistemul de alarma și de combatere a incendiilor, etc. până la sosirea organelor abilitate.Activitatea agenților de pază se desfășoară la portile de acces ale cladirilor, în spatii interioare sau exterioare cladirilor aflate în obiectiv,  precum si în alte spatii unde se impune paza permanenta.

Confecționer-asamblor articole textile

Un confecționer-asamblor articole textile măsoară, croiește, taie și îmbină bucățile de materiale textile, pregătește tipare  pentru articolele de îmbrăcăminte, ajustează, pregătește și întreține mașinile de cusut de diferite tipuri, face jachete, pantaloni, haine, pardesie, costume, cămăși, fuste,  pijamale, tricouri, brodează diferite ornamente și aplicații pe haine și pe lenjerie, face corturi turistice și medicale.

Unde se desfășoară activitatea și în ce condiții? Munca se desfășoară în ateliere de croitorie, în fabrici de îmbrăcăminte sau la domiciliu, într-un mediu cu efecte adverse minime, cu excepția zgomotului.

Ce instrumente / echipamente folosesc?Cele mai folosite echipamente sunt mașinile de cusut, acele, ață, foarfeci, fiare de călcat.

Menu